Ramasse-feuilles

"Golden Gark " : Verzamel en hark bladeren met één tool.

U kunt het zo gek niet bedenken: met de Gark ruimt u praktisch alle soorten tuinafval, zoals gemaaid gras, bladeren en ander boomafval, snoeiafval, alle soorten onkruid en verwijderd mos. Met de Gark verwijdert u in een handomdraai afval van het gazon, uit de perken, van de paden, van het grind en zelfs uit de vijver.

In de moestuin is de Gark, na het rooien of uitsteken van aardappelen, knollen en bollen, een prima hulp om deze op te scheppen en te ontdoen van grondresten.

Ook voor het rapen van gevallen fruit of noten en het ruimen van dennenappels, kastanjes en eikels biedt de Gark uitkomst.

Het verdelen van bemesting zoals compost over het gazon en 
tussen de planten was nog nooit zo gemakkelijk.

Voor paarden- en ponyliefhebbers is de Gark het ideale hulpmiddel bij het uitmesten van de stal en het schoonhouden van de weide.

De Gark is ook uitermate geschikt voor het ruimen van achtergelaten 
afval op speelweiden, campings, recreatieterreinen en het strand.

 

Ontwerp

De Gark behoort tot de categorie ‘lang-stelig’ handgereedschap. Een belangrijk uitgangspunt bij het ontwerp is de ergonomische vormgeving waardoor u alle werkzaamheden in een gezonde, rechtopstaande houding kunt uitvoeren. Daarnaast is er bij de materiaalkeuze gestreefd naar een zo licht mogelijk gewicht van de Gark.

Door zowel het gehoekte werkblad als de licht gebogen steel glijdt de basis van het werkblad vlak en soepel over de grond en door het gras. Door de opstaande zij- en achterkanten van het werkblad kunt u in één beweging grotere volumes afval ruimen en verliest u geen afval bij het uitzeven van grond, zand of grind. De licht naar boven geslepen tanden zorgen ervoor dat de Gark niet vastloopt in de grond. Het in D-vorm vervaardigde handvat zorgt voor een prima stabiliteit in de hand.

Constructie en materialen

Het werkblad is vervaardigd van Polycarbonaat. Dit materiaal is zeer licht van gewicht en toch nagenoeg onbreekbaar. Het heeft een zeer hoge vormvastheid en is tevens slagvast. De mechanische eigenschappen zijn goed. Het materiaal heeft een uitstekende weersbestendigheid (UV) en is zelfdovend. In tegenstelling tot plastic, dat ’s winters bevriest en in het voorjaar daardoor gemakkelijk breekt, is polycarbonaat vorstbestendig tot - 30g raden en hittebestendig tot + 130 graden Celcius.
Vanwege de vormvastheid en onbreekbaarheid wordt polycarbonaat regelmatig toegepast in de vliegtuigindustrie en allerlei veiligheidsproducten zoals valhelmen. Voor veiligheidskappen is de toepassing ervan zelfs verplicht.

De toepassing van dit materiaal in het werkblad van de Gark is bijzonder functioneel. Het zorgt voor flexibiliteit van de individuele tanden (nodig voor de harkfunctie) en een uitstekende draagkracht van de gezamenlijke tanden (nodig voor de schepfunctie).

De steel is een aluminium buis, dus licht van gewicht. Deze geëxtrudeerde buis heeft een hoge vormvastheid en is gechromateerd waardoor corrosie wordt voorkomen. De steel is gelakt met een rode poedercoating zodat u de Gark gemakkelijk terugvindt in uw tuin.

Het handvat is vervaardigd van polypropeen, een lichtgewicht kunststof die de warmte van uw hand aanneemt voor een comfortabel gevoel.

Disponibilité : Peu d'articles en stock, dépêchez-vous de commander !

40,00€ TTC

  • État du produit : Neuf